proefschriftrestaurants.nl:

Een keuken met duidelijk een heel eigen stijl. Subtiel, fijn en anders. Aromatisch sterk en qua smaak op niveau. Eredivisie van de Nederlandse gastronomie. Gelukkig veel Spaanse invloeden, dicht bij de eigen bronnen van Adrian Zarzo. Warme, mondvullende smaakervaringen volgen elkaar op. Het is hier verdraaid lekker. Het smaakgehalte van elk gerecht blijkt hoog. Zarzo verrast telkens opnieuw met zijn composities, zowel met hoofdproducten als met garnituren. Een restaurant met een 100% eigen signatuur. De ongekend hoge service blijkt onder andere uit de prettige omgangsvormen van het sterke team. Klasbakken zijn het. Gastheer Randy Bouwer heeft alles tot in de allerkleinste details onder controle. Een allrounder van hoog niveau. De wijnkaart is Zarzo’s ultieme hobby. Schatbewaarder en sommelier Ruben Kwakman stelt uit deze ongekend mooie wijnkaart goede adviezen samen. Met de ondersteuning van Zarzo en Bouwer neemt hij soms ingecalculeerde risico’s, maar hij durft tenminste de grenzen op te zoeken. Sfeer en beleving zijn hoog. Iedereen voelt zich thuis. Een gezellige sfeer van de grote huiskamer. Voor jong en oud een feestje. Je eet hier anders dan bij anderen. Lekker veel vulling tegen acceptabele prijzen.

Zarzo door de jaren heen

1981

Adrian Zarzo Habraken geboren in Valencia.

1998

Adrian begint zijn carrière in de keuken bij Bosch en Duin. Later volgen Prinses Juliana en Parkheuvel.

2002

Adrian wordt Europees Jeugdkampioen Koken.

2008

Adrian wordt souschef en later sommelier bij driesterrenrestaurant De Librije.

2011

Adrian krijgt de titel 'Talentvol Sommelier' van het gerenommeerde GaultMillau. Hij verruilt De Librije voor Ivy (het huidige FG Restaurant van François Geurds).

2013

Restaurant Zarzo wordt geopend door Jonnie Boer. Zarzo treedt direct toe tot Alliance Gastronomique Nederland.

2014

Zarzo wint de Copa Jerez in Nederland, een geweldige wedstrijd met wijn en spijs combinaties met sherry.

2015

Adrian en Randy behalen zilver op de mondiale Copa Jerez. Adrian wordt beste chef en serveert de beste wijn en spijs combinatie. Zarzo behaalt later haar eerste Michelinster.

2016

Valenzia wordt op een steenworp afstand geopend, aan de overkant van de Dommel. Een Spaans-Aziatisch gastrotapas concept. Shared dining, toegankelijk, onder de noemer 'Kitchen by Zarzo'.  

2018

Adrian wordt opgenomen in de 'Orden de Cabballeros' uit erkentelijkheid voor zijn uitzonderlijke inzet voor Spaanse wijnen in Nederland. In juli opent hij samen met beste vriendin en compagnon Sunny Devens restaurant Sun by Zarzo en wijnbar Bodega by Zarzo.